Todt: Šampionát GT1 World je vynikajícím konceptem

07.09.2010 05:43

 

ImageBěhem šestého podniku světového šampionátu vozů GT1 na německém Nürburgringu provedl v zázemí seriálu kontrolu prezident automobilové federace FIA Jean Todt. S návštěvou „gétéčkových“ závodů byl nadmíru spokojený.


Jean Todt navštívil německý okruh Nürburgring v neděli. Po autogramiádě jezdců si s nimi popovídal a opětovně podpořil kampaň pro bezpečnější silnice – Make Roads Safe. Během tiskové konference podal velmi kladné hodnocení premiérovému ročníku světovému šampionátu vozů GT1.

„Jsem nadšený. Má to akci a vyrovnanou konkurenci. Musím poděkovat Stephanu Ratelovi, který v posledních letech udělal pro GT závody mnoho dobré práce a toto je její výsledek. Když budujete něco nového, musíte do toho vložit hodně úsilí a nemůžete předpokládat, že budete mít z počátku plné tribuny. Zde je ale mnoho lidí v samotném zrození šampionátu,“ uznal práci Ratela Jean Todt.

Image

„Dva dvouhodinové závody jsou velmi atraktivní a zdá se, že se tento systém u diváků oblíbil. Je to dobrý produkt od výborného promotéra. Předpisy jsou postaveny tak, aby byly vozy vyrovnané a závody napínavé. Teď o sobě potřebuje šampionát dát vědět co největší široké skupině lidí,“ dokončil pozitivní hodnocení prezident automobilové federace FIA.

Zdroj: GT1 Media