Nissan koketuje se vstupem do DTM

02.09.2010 21:31

 

ImageBritský renomovaný týdeník Autosport ve svém nejnovějším vydání přinesl informace o možném vstupu automobilky Nissan do německého mistrovství cestovních vozů – DTM. Podmínkou je sjednocení technických regulí DTM, Super GT a Grand-Am.


 


 

Viceprezident automobilky Nissan, který má zároveň na starosti divizi motorsport, naznačil pro britský týdeník Autosport budoucnost japonské automobilky. Krátkodobými prioritami zůstávají šampionáty FIA GT1 World Championship a japonské Super GT. Nissanu se však líbí myšlenka propojení technických pravidel, tedy využití jednoho závodního speciálu ve třech šampionátech: DTM, Super GT a Grand-Am.

Image

„Máme za sebou jednání s pořadateli závodů DTM, ale dosud žádné rozhodnutí nepadlo. Německé mistrovství cestovních vozů je z několika důvodů zajímavé. Tím nejdůležitějším prvkem je velká přízeň diváků. Musíme však najít něco, co je rozšířené po celém světě. Je jasné, že se budeme rozhodovat také na základě vložených investicí. Hodně muziky za málo peněz by nebylo v tomto případě zcela nemožné,“ uvedl pro Autosport Carlos Tavares.

Nový koncept třech různých šampionátů na třech kontinentech s jednou specifikací závodních speciálů podporuje také německá automobilka BMW. Mnichovský výrobce osobních automobilů s největší pravděpodobností odejde z Mistrovství světa cestovních vozů a v roce 2011 se bude věnovat vytrvalostním závodům. V případě sjednocení technických regulí by BMW a Nissan s největší pravděpodobností zvolily do budoucna právě výše pospaný projekt.

Zdroj: Autosport
Foto: DPPI/GT1 Media