ILMC - Audi obsadilo první řadu

12.09.2010 06:58

 

ImageSobotní kvalifikaci prvního podniku světového poháru Intercontinental Le Mans Cupu ovládlo Audi, když obsadilo první řadu v pořadí McNish – Kristensen, Bernhard – Capello. Na tovární tým Peugeot zbyla až třetí pozice.




 
Peugeot vládl volným tréninkům, ale když přišla rozhodující bitva, zklamal. Za volantem seděl ve dvacetiminutové kvalifikaci Nicolas Monassian, který hned v prvním měřeném okruhu chyboval v nové sekci Arena. Zde si poškodil pneumatiky – vytvořil plošky – a nedokázal ve zbývajících minutách pokořit tovární Audi. Německá automobilka tak obsadila v kvalifikaci úvodního podniku Intercontinental Le Mans Cupu první řadu.

Image

Čtvrtou pozici získala posádka ve složení Nicolas Lapierre – Stephane Sarrazin s druhým Peugeotem v barvách týmu ORECA Matmut. Až pátou pozici získal první benzínový prototyp švýcarské stáje Rebellion Racing s posádkou Belicchi – Boullion. Šesté místo získal tovární tým Aston Martin Racing, který při příležitosti domácího závodu oficiálně oznámil účast v ILMC 2011 s novým prototypem.

Image

V kategorii LMP2 zvítězil Danny Watts s prototypem HPD, který získal v Maďarsku překvapivé vítězství v celkové klasifikaci závodu na 1000 km společně se svými kolegy Nickem Leventisem a Jonny Kanem.

V nejobsazenější kategorii LMGT2 překvapivě zvítězil Rob Bell jedoucí v týmu JMW Motorsport s vozem Aston Martin Vantage. Působivý výkon předvedl závodní speciál již v Maďarsku. Z počátku nevydařený projekt se zdá být na správné cestě a konkurence v kategorii LMGT2 v podobě dlouholetých rivalů Ferrari a Porsche, by měla s britským výrobcem sportovních vozů začít počítat.

Výsledky kvalifikace - 1000 km Silverstone


Poř Posádka                   Vůz                Čas/ztráta
 1. Kristensen/McNish         Audi               1:43.475 min
 2. Bernhard/Capello          Audi                  + 0.537s
 3. Davidson/Minassian        Peugeot               + 1.014s
 4. Lapierre/Sarrazin         Peugeot               + 1.035s
 5. Belicchi/Boullion         Lola-Rebellion        + 2.256s
 6. Barazi/Hancock/Mucke      Aston Martin          + 2.436s
 7. Drayson/Cocker            Lola-Judd             + 2.784s
 8. Prost/Jani                Lola-Rebellion        + 2.976s
 9. Ragues/Mailleux/Ickx      ola Aston Martin     + 3.007s
10. Leventis/Watts/Kane       HPD                   + 3.486s