Elektronika se musí omezit, tvrdí Rossi s Haydenem

12.09.2010 07:12

 

Pokud mají být závody královské kategorie opět plné předjížděcích manévrů, napínavých momentů a dechberoucích soubojů, musí se kromě objemu motorů změnit také vliv elektroniky, což si uvědomují i Valentino Rossi a Nicky Hayden.

Velké očekávání od roku 2012, kdy se na závodní dráhu vrátí čistokrevné litry, mají kromě většiny jezdců a týmů také fanoušci jedné stopy, kteří si od litrů slibují vyrovnané závody, jenž by byly plné předjížděcích manévrů a napínavých okamžiků. Jejich očekávání však svými slovy snižují Valentino Rossi a Nicky Hayden, kteří se shodují na tom, že k zatraktivnění závodů je kromě zvýšení objemu motorů potřeba také omezení vlivu elektroniky.

"Fanoušci nemohou očekávat, že v roce 2012 uvidí stejné závody, jako před zavedením osmistovek. Rozdíl je totiž v elektronice, který je oproti roku 2006 markantní. Pokud nedojde k jejímu výraznému omezení, žádné výrazné změny se bohužel nedočkáme," říká Hayden, po němž se slova ujímá Rossi a dodává: "Navýšení objemu motorů není všechno. Daleko důležitější je vliv elektroniky, který musí být omezen, pokud má dojít ke zatraktivnění závodů."

 


Zdroj: motorcyclenews.com